Folosești un browser foarte vechi. Îți recomandăm să folosești un browser modern pentru o mai bună experiență de navigare.

CAEN 1020


Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor

Cod CAEN 1020 - Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor

Această clasă include:

  • activitatea de preparare și conservare a peștelui, crustaceelor și moluștelor și anume: refrigerarea, congelarea, uscarea, afumarea, sărarea, punerea la saramură, conservarea etc.
  • obținerea de preparate din pește, crustacee și moluște: fileuri de pește, icre, caviar, înlocuitori de caviar etc.
  • producția de făină de pește destinată consumului uman sau pentru hrana animalelor
  • producția de făină și produse solubile din pește și din alte animale acvatice, improprii pentru consumul uman

Această clasă include de asemenea:

  • activitatea navelor angajate numai în prelucrarea și conservarea peștelui (nave uzină)
  • activitatea de prelucrare a algelor marine

Clasă CAEN 1020 exclude:

  • activitățile de prelucrare și conservare a peștelui de către navele angajate în activitatea de pescuit vezi CAEN 0311
  • activitățile de prelucrare a cărnii de balenă, pe uscat sau pe vase specializate, vezi CAEN 1011
  • producția de uleiuri și grăsimi din materii marine, vezi CAEN 1041
  • fabricarea mâncărurilor din pește congelat, etc., vezi CAEN 1085
  • fabricarea supelor de pește, vezi CAEN 1089

Pentru autorizația de funcționare a codul CAEN 1020 este nevoie de urmatorul aviz de funcționare:

Cu toate acestea, pentru autorizarea anumitor domenii de activitate, unele primării pot solicita avize sau autorizații suplimentare. Îți recomandăm să consulți pagina primăriei de pe raza localității unde îți vei desfășura activitatea.

În momentul actual, pe tot teritoriul României sunt înregistrate un număr de aproximativ 100 firme care au ca domeniul principal de activitate codul CAEN 1020 - Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor