Cod CAEN 1020


Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor

Cod CAEN 1020 - Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor

Această clasă include:

  • activitatea de preparare și conservare a peștelui, crustaceelor și moluștelor și anume: refrigerarea, congelarea, uscarea, afumarea, sărarea, punerea la saramură, conservarea etc.
  • obținerea de preparate din pește, crustacee și moluște: fileuri de pește, icre, caviar, înlocuitori de caviar etc.
  • producția de făină de pește destinată consumului uman sau pentru hrana animalelor
  • producția de făină și produse solubile din pește și din alte animale acvatice, improprii pentru consumul uman

Această clasă include de asemenea:

  • activitatea navelor angajate numai în prelucrarea și conservarea peștelui (nave uzină)
  • activitatea de prelucrare a algelor marine

Clasă CAEN 1020 exclude:

  • activitățile de prelucrare și conservare a peștelui de către navele angajate în activitatea de pescuit vezi CAEN 0311
  • activitățile de prelucrare a cărnii de balenă, pe uscat sau pe vase specializate, vezi CAEN 1011
  • producția de uleiuri și grăsimi din materii marine, vezi CAEN 1041
  • fabricarea mâncărurilor din pește congelat, etc., vezi CAEN 1085
  • fabricarea supelor de pește, vezi CAEN 1089