Această clasă include:
- activitatea de preparare și conservare a peștelui, crustaceelor și moluștelor și anume: refrigerarea, congelarea, uscarea, afumarea, sărarea, punerea la saramură, conservarea etc.
- obținerea de preparate din pește, crustacee și moluște: fileuri de pește, icre, caviar, înlocuitori de caviar etc.
- producția de făină de pește destinată consumului uman sau pentru hrana animalelor
- producția de făină și produse solubile din pește și din alte animale acvatice, improprii pentru consumul uman
Această clasă include de asemenea:
- activitatea navelor angajate numai în prelucrarea și conservarea peștelui (nave uzină)
- activitatea de prelucrare a algelor marine
Clasă CAEN 1020 exclude:
- activitățile de prelucrare și conservare a peștelui de către navele angajate în activitatea de pescuit vezi CAEN 0311
- activitățile de prelucrare a cărnii de balenă, pe uscat sau pe vase specializate, vezi CAEN 1011
- producția de uleiuri și grăsimi din materii marine, vezi CAEN 1041
- fabricarea mâncărurilor din pește congelat, etc., vezi CAEN 1085
- fabricarea supelor de pește, vezi CAEN 1089