Date de la peste 1.700.000 de companii, indexate și actualizate zilnic, pe care le poți accesa gratuit
Date de la peste 1.700.000 de companii, indexate și actualizate zilnic, pe care le poți accesa gratuit

Această diviziune include prelucrarea produselor provenite din agricultură, silvicultură și pescuit și transformarea lor în alimente și băuturi pentru uzul uman sau animal, și include producția diverselor produse intermediare care nu constituie în mod direct produse alimentare. Activitatea generează adeseori produse secundare de valoare mai mare sau mai mică (de exemplu piei brute din abatoare sau turte din semințe oleaginoase, din producția de ulei).

Această diviziune este organizată pe activități aferente diferitelor tipuri de produse: carne, pește, fructe și legume, grăsimi și uleiuri, produse lactate, produse de morărit, produse de panificație și paste făinoase, produse pentru hrana animalelor și alte produse alimentare. Producția poate fi efectuată pe cont propriu, precum și pentru terțe părți, ca în cazul serviciilor din abatoare.

Această diviziune nu include prepararea de mâncăruri pentru consum imediat (de exemplu în restaurante). Unele activități sunt considerate de prelucrare (de exemplu cele efectuate în brutării, patiserii, și unități de preparare a produselor din carne, etc., care își vând producția proprie), chiar dacă există comerț cu amănuntul prin magazinele proprii ale producătorului. Totuși acolo unde prelucrarea este minimă și nu conduce la o transformare reală, unitatea este clasificată la Secțiunea G (Comerțul cu ridicata și amănuntul; repararea autovehiculelor cu motor și a motocicletelor).

Prepararea hranei pentru consum imediat, la locul preparării, este clasificata în diviziunea CAEN 56 (Activități de servicii de alimentație)

Producția hranei pentru animale prin prelucrarea deșeurilor de la abatoare sau din produse secundare este clasificată în CAEN 109, în timp ce prelucrarea deșeurilor de alimente și băuturi în materii prime secundare este clasificată în CAEN 383, iar eliminarea reziduurilor de alimente și băuturi în CAEN 3821.