Folosești un browser foarte vechi. Îți recomandăm să folosești un browser modern pentru o mai bună experiență de navigare.

CAEN 0164


Pregatirea semințelor

Cod CAEN 0164 - Pregatirea semințelor

Această clasă include toate activitățile după recoltare ce au drept scop îmbunătățirea calității de înmulțire a semințelor prin eliminarea materialelor străine, a semințelor subdimensionate, vătămate de insecte sau mecanic șia celor imature. Sunt incluse aici și activitățile pentru eliminarea umidității semințelor, până la un nivel adecvat stocării.

Această clasă de activitate mai include uscarea, curățarea, sortarea și tratarea semințelor până la comercializarea lor precum și tratarea semințelor modificate genetic.

Clasă CAEN 0164 exclude:

  • cultivarea plantelor pentru semințe, vezi grupele CAEN 011 și CAEN 012
  • prelucrarea semințelor pentru obținerea uleiului, vezi CAEN 1041
  • cercetarea în vederea dezvoltării sau modificării unor forme noi de semințe, vezi CAEN 7211

Pentru autorizația de funcționare a codul CAEN 0164 este nevoie de urmatorul aviz de funcționare:

Cu toate acestea, pentru autorizarea anumitor domenii de activitate, unele primării pot solicita avize sau autorizații suplimentare. Îți recomandăm să consulți pagina primăriei de pe raza localității unde îți vei desfășura activitatea.

În momentul actual, pe tot teritoriul României sunt înregistrate un număr de aproximativ 50 firme care au ca domeniul principal de activitate codul CAEN 0164 - Pregatirea semințelor