Aceasta diviziune include tipărirea de produse cum sunt : ziare, cărți, periodice, formulare comerciale, felicitări și alte materiale și lucrări anexe cum sunt lucrările de legătorie, serviciile de înregistrare pe suporți și digitizarea imaginilor.

Activitățile anexe incluse aici sunt parte integrantă a industriei poligrafice și acestea furnizează aproape întotdeauna un produs (o placă tipografică, o carte legată sau un compact disc ori un fișier) care este parte integrantă a industriei poligrafice.

Procesele utilizate in industria poligrafică includ o mare varietate de metode de transfer a imaginilor de pe un clișeu, ecran sau fișier electronic pe un suport din: hârtie, material plastic, metal, material textil sau lemn.

Cele mai utilizate metode de transfer a unei imagini de pe o placă tipografică sau ecran pe un mediu sunt reprezentate de tipărirea litografică, gravare sau tipărirea flexografică. Adesea fișierele de calculator sunt utilizate in scopul acționării directe a mecanismului de tipărire pentru a crea imaginea sau pentru a fi utilizate de alte tipuri de echipamente (imprimante digitale sau non impact/cu jet). Deși tipărirea si editarea se pot efectua de către aceeași unitate (de exemplu un ziar), aceste activități, distincte, sunt tot mai rar efectuate in aceeași locație.

Această diviziune include de asemenea reproducerea înregistrărilor, cum sunt CD-uri, înregistrări video, programe de calculator (software), pe discuri sau benzi, etc.

Aceasta diviziune exclude activități de informații și comunicații, vezi secțiunea J.