Această clasă include:

  • prelucrarea laptelui lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat și/sau tratat la temperatură ridicată
  • fabricarea băuturilor pe bază de lapte
  • fabricarea smântânii din laptele lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
  • fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit
  • fabricarea laptelui sau smântânii în formă solidă
  • fabricarea untului
  • fabricarea iaurtului
  • fabricarea brânzei și a laptelui bătut
  • fabricarea zerului
  • fabricarea cazeinei sau lactozei

Clasă CAEN 1051 exclude:

  • producția de lapte brut de vacă, vezi CAEN 0141
  • producția de lapte brut de oaie, capră, iapă, măgăriță, cămilă etc., vezi CAEN 0143, CAEN 0144, CAEN 0145
  • fabricarea laptelui care nu provine din lăptării și a înlocuitorilor de brânză, vezi CAEN 1089