Folosești un browser foarte vechi. Îți recomandăm să folosești un browser modern pentru o mai bună experiență de navigare.

CAEN 1051


Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor

Cod CAEN 1051 - Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor

Această clasă include:

  • prelucrarea laptelui lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat și/sau tratat la temperatură ridicată
  • fabricarea băuturilor pe bază de lapte
  • fabricarea smântânii din laptele lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
  • fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit
  • fabricarea laptelui sau smântânii în formă solidă
  • fabricarea untului
  • fabricarea iaurtului
  • fabricarea brânzei și a laptelui bătut
  • fabricarea zerului
  • fabricarea cazeinei sau lactozei

Clasă CAEN 1051 exclude:

  • producția de lapte brut de vacă, vezi CAEN 0141
  • producția de lapte brut de oaie, capră, iapă, măgăriță, cămilă etc., vezi CAEN 0143, CAEN 0144, CAEN 0145
  • fabricarea laptelui care nu provine din lăptării și a înlocuitorilor de brânză, vezi CAEN 1089

Pentru autorizația de funcționare a codul CAEN 1051 este nevoie de urmatorul aviz de funcționare:

Cu toate acestea, pentru autorizarea anumitor domenii de activitate, unele primării pot solicita avize sau autorizații suplimentare. Îți recomandăm să consulți pagina primăriei de pe raza localității unde îți vei desfășura activitatea.

În momentul actual, pe tot teritoriul României sunt înregistrate un număr de aproximativ 600 firme care au ca domeniul principal de activitate codul CAEN 1051 - Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor