Folosești un browser foarte vechi.
Îți recomandăm să folosești un browser modern pentru o mai bună experiență de navigare.
Această diviziune include procesarea produselor agricole, forestiere și de pescuit în alimente pentru oameni sau animale și include producția de diverse produse intermediare care nu sunt produse alimentare direct. Activitatea generează adesea produse asociate de valoare mai mare sau mai mică (de exemplu, piei provenite din sacrificare sau făină de ulei din producția de ulei).
Această diviziune este organizată pe activități care se ocupă cu diferite tipuri de produse: carne, pește, fructe și legume, grăsimi și uleiuri, produse lactate, produse de morărit, furaje pentru animale și alte produse alimentare. Producția poate fi desfășurată pe cont propriu, precum și pentru terți, așa cum este cazul sacrificării la comandă.
Unele activități sunt considerate manufactură, chiar dacă există vânzare cu amănuntul a produselor în magazinul propriu al producătorilor (de exemplu, activitățile desfășurate în brutării, patiserii și magazinele de carne preparată care vând propria producție). Cu toate acestea, acolo unde procesarea este minimă și nu conduce la o transformare reală, unitatea este clasificată în secțiunea CAEN G.
Această diviziune include de asemenea fabricarea lichidelor considerate alimentare sau care folosesc procese de fabricație similare (de exemplu, lapte și suc/ concentrat de fructe).