Date de la peste 1.700.000 de companii, indexate și actualizate zilnic, pe care le poți accesa gratuit
Date de la peste 1.700.000 de companii, indexate și actualizate zilnic, pe care le poți accesa gratuit

Această diviziune include fabricarea celulozei, hârtiei și produselor din hârtie reciclată. Activitățile de fabricare a acestor produse sunt grupate împreună deoarece ele constituie o serie de procese integrate pe verticală. Într-o unitate se desfășoară adesea mai mult de o activitate.

Există în esență trei activități:

  • fabricarea celulozei care implică separarea fibrelor de celuloză de impurități din lemn sau obținerea de celuloză prin topirea hârtiei uzate și amestecarea acesteia cu mici cantități de reactivi pentru a întări legătura dintre fibre
  • fabricarea hârtiei implică turnarea celulozei peste o rețea de fibre în mișcare astfel încât să se formeze o foaie continuă. Produsele de papetărie sunt fabricate din hârtie sau alte materiale prin diverse tehnici
  • articolele din hârtie pot fi tipărite (de exemplu: tapetul de hârtie, hârtia de ambalaj pentru cadouri etc.), cu excepția cazurilor în care tipărirea de informații reprezintă scopul principal.

Producția de celuloză, hârtie și carton în vrac (masă nedivizată) este inclusă în grupa CAEN 171, în timp ce restul claselor includ producția de hârtie și produse din hârtie.