Această diviziune cuprinde fabricarea mobilei și a produselor conexe din orice material, cu excepția pietrei, betonului și ceramicei. Procesele utilizate în fabricarea mobilei sunt metode standard de modelare a materialelor și de asamblare a componentelor, inclusiv debitarea, fasonarea și laminarea. Proiectarea articolelor, atât pentru calitățile lor estetice, cât și pentru cele funcționale, reprezintă un aspect important al procesului de producție.

Unele din procesele utilizate în fabricarea mobilei sunt similare proceselor care se utilizează în alte zone ale industriei prelucrătoare. De exemplu, debitarea și asamblarea apar în producția de grinzi din lemn care sunt clasificate în diviziunea CAEN 16 (Fabricarea lemnului și a produselor din lemn). Totuși, procesele multiple fac distincția între fabricarea mobilei din lemn și fabricarea produselor din lemn.

În mod similar, fabricarea mobilierului metalic utilizează tehnici care sunt folosite și în fabricarea produselor obținute prin laminare, clasificate în diviziunea CAEN 25 (Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal).

Procesul de fasonare pentru mobilierul din material plastic este similar fasonării altor produse din material plastic. Totuși, fabricarea mobilierului din material plastic tinde să fie o activitate specializată.