Această clasă include:

  • fabricarea produselor alimentare conținând în principal fructe sau legume, cu excepția mâncărurilor gata preparate sub formă congelată sau de conserve
  • activitatea de conservare a fructelor, nucilor sau legumelor: congelarea, uscarea, conservarea în ulei sau în oțet, ambalarea în cutii de conserve etc.
  • fabricarea produselor alimentare din fructe și legume
  • fabricarea gemurilor, marmeladelor și jeleurilor
  • prăjirea nucilor
  • fabricarea preparatelor și pastelor din nuci

Această clasă include de asemenea:

  • fabricarea preparatelor alimentare perisabile din fructe și legume, ca de exemplu:
    • salate, amestecuri de salate ambalate (împachetate)
    • legume curățate sau tăiate
    • brânză din soia (tofu)

Clasă CAEN 1039 exclude:

  • fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi CAEN 1032
  • fabricarea făinii sau prafului din legume uscate, vezi CAEN 1061
  • conservarea fructelor și nucilor în zahăr (fructe confiate), vezi CAEN 1082
  • fabricarea mâncărurilor din legume, vezi CAEN 1085
  • fabricarea concentratelor artificiale, vezi CAEN 1089